logo


Werkwijze
Een overlijden kunt u ieder moment bij mij melden. Ik ben 24 uur per dag bereikbaar. Binnen twee uur kan ik aanwezig zijn om kennis te maken en de voorbereiding van de uitvaart in gang te zetten. Vaak zijn meerdere gesprekken nodig om alle onderdelen van een uitvaart naar uw wensen in te kunnen vullen: opbaren en verzorgen van de overledene, keuze tussen crematie en begrafenis, soort kist of lijkwade, rouwkaarten inclusief tekst, advertenties, bloemen, vervoer, inhoud afscheidsdienst, rituelen en symbolen, de rol van kinderen, muziek en fotografie/video-opname. Na afloop van de uitvaart bezoek ik u nogmaals. Graag hoor ik dan hoe u terugkijkt op het afscheid en mijn rol daarin.

Als u besluit een uitvaart door mij te laten organiseren, kunt u rekenen op:

Een mensgerichte benadering
Als uitvaartbegeleidster luister ik met mijn oren, ogen en hart. Niet alleen uw gedachten en ideeën maar ook uw emoties vertaal ik in een persoonlijke invulling met aandacht voor details en kwaliteit.

Rust
Juist in de vaak hectische dagen na een overlijden vormt rust uw houvast. De vele keuzes die op u afkomen, hoeft u echter niet in één keer te maken. Binnen de tijd die er is zoek ik dagelijks met u contact en schep ruimte voor ieders inbreng, vragen en verdriet.

Een persoonlijke invulling
Iedere uitvaart vertelt een persoonlijk verhaal. Ik adviseer u bij het vertalen van uw ideeën, wijs op eventuele alternatieven of breng u in contact met toeleveranciers, kunstenaars of andere professionals om uw plannen te realiseren. Bij uitvaarten van kinderen en jongeren schenk ik extra aandacht aan het symboliseren van gevoelens en emoties, en aan de inbreng van kinderen en leeftijdgenoten. Op verzoek bied ik scholen ondersteuning bij de voorbereiding van een uitvaart.

Duidelijkheid
Duidelijkheid voorkomt misverstanden in dagen dat emoties vaak de overhand hebben. Daarom bied ik u vanaf het eerste moment inzicht in tijd, kosten en mogelijkheden. Zodat u zich maximaal kunt concentreren op de inhoud van het afscheid. Bent u lid van Activite, klik dan hier.

Complete dienstverlening
Mijn dienstverlening stopt niet op de dag van de uitvaart. Binnen twee weken daarna kom ik bij u langs voor een afsluitend gesprek. Daarnaast bied ik u vrijblijvend en kosteloos een nazorggesprek aan met een rouwdeskundige.